Hvor mange penge skal jeg sætte af til min kommende ferie?

Det spørgsmål får danske såvel som udenlandske rejsearrangører stillet gang på gang. Det kan måske være en smule trættende i længden, men det er ikke desto mindre et yderst relevant spørgsmål. Du gør trods alt klogt i at gøre dig nogle økonomiske overvejelser.

I dag skal det handle om rejser og lommepenge. Med lommepenge refererer vi til de penge, du skal bruge på selve rejsen. Her er der altså ikke taget højde for udgifter til transport, indkvartering, parkering i lufthavnen m.v.

Destination og rejselængde

Det er helt og aldeles umuligt at komme med et konkret svar på, hvor mange penge man vil komme til at bruge på en ferie. Det afhænger nemlig af rigtig mange forskellige faktorer, herunder destination og rejselængde. Der er for eksempel stor forskel på levepriserne i henholdsvis Dubai og Hurghada. Ergo er du nødt til at undersøge levepriserne i det pågældende område og land. Husk at priserne som regel er højere i turistområderne.

Foruden destinationen har det selvfølgelig noget at sige, om du skal rejse i én eller fire uger. Et budget på 5.000 kroner kan måske række til en hel måneds forplejning det ene sted, mens det andre steder kun rækker til en uge. Netop derfor er det svært at sige noget konkret om dette.

Dine forbrugsvaner

Dine forbrugsvaner har selvfølgelig også noget at sige. Du kan nemlig hurtigt komme til at brænde mange penge af, hvis du er slem til at købe alt, hvad du finder bare lidt interessant. Er du til gengæld typen, som kun køber det absolut mest nødvendige og hovedsageligt bruger penge på mad og oplevelser, så behøver du ikke at medbringe så mange penge.

Uanset om du er storshopper eller ej, så bør du gøre dig nogle overvejelser om, hvor mange penge du vil have med. Ønsker du at shoppe stort på rejsen, så lån penge til tøj og sko på nettet. Du kan i princippet også låne penge til flybilletter, restaurantbesøg osv.

Dine planer

Hvad planlægger du at lave på din kommende ferie?

Ønsker du at ligge ved poolen fra morgen til aften, eller vil du hellere opleve så meget som muligt? Skal du både køre på vandscooter, på bådtur, ride på kamel, svømme med delfiner og på museum, så skal du selvsagt sætte et relativt stort beløb af. Rækker dit budget ikke til alle de ønskede oplevelser og seværdigheder, så bør du overveje, hvad der tiltaler dig mest.

Sæt en daglig forbrugsgrænse

For at undgå et overforbrug bør du sætte en personlig forbrugsgrænse. Du kan for eksempel sætte 750 kroner af pr. dag, eller hvad du lige finder passende. Dette beløb skal naturligvis være realistisk i forhold til destinationen og antal rejsende. Der er stor forskel på, hvor meget man kommer til at bruge, alt efter om man rejser alene, eller om man har hele familien med. Det giver jo ganske god mening.

Skriv en kommentar