I takt med at det er blevet mere og mere populært at rejse rundt i Europa med fly, er der desværre også flere og flere flypassagerer, der oplever flyforsinkelser og aflysninger på deres rejseruter gennem Europa. Det er ærgerligt at skulle gå glip af en del af sin rejse, fordi flyselskabet oplever forsinkelser eller aflysninger. Det er altid en træls og ubehagelig situation at stå i som flypassager. Som passager kan du dog selv være med til at gøre situationen en anelse mere bekvem, ved at du i første omgang har styr på dine rettigheder. Derefter kan du begynde at søge om kompensation hos det respektive flyselskab. Hvordan du bliver godt rustet til din næste flyrejse, vil du i følgende skriv kunne finde en masse gode råd til. Vi vil herfra ønske dig en helt fantastisk rejse rundt omkring i Europa!

Hav altid kendskab til dine rettigheder

Som vi nævnte tidligere, så er det meget vigtigt, at du som flypassager har styr på dine rettigheder, inden du tager ud på en længere rejse. Vi kan alle komme ud for forsinkelser og aflysninger, idet det er en naturlig del af det at være kunde hos et større flyselskab. Hvordan vi tackler disse situationer, kan dog være med til at sætte et præg på ferien. Hvis du derfor har stor interesse i, at din ferie forbliver lige så fantastisk, som du altid har drømt om, så er det vigtigt, at du holder hovedet koldt i situationer, hvor du kan komme ud for en forsinkelse.

Inden du tager afsted på en længere en rejse, er det en rigtig god idé at have læst lidt omkring, hvilke rettigheder man som flypassager har. Disse rettigheder kan naturligvis variere i forhold til, hvilket flyselskab du vælger at rejse med. Her er det en god idé at tage en snak med præcis det flyselskab, du rejser med, inden din flyrejse starter. Her kan du få en masse information omkring, hvilke rettigheder du har.

Hvornår er der tale om en reel flyforsinkelse?

Helt generelt kan man sige, at du har retten til at søge om en kompensation for din flybillet, hvis rejsen forsinkes i mere end 2 timer fra afgang, eller hvis du bliver forsinket i mere end 3 timer ved ankomst. Dertil kan du naturligvis forhøre dig om dine muligheder, når det kommer til bagageforsinkelse samt kost og logi i forbindelse med en længere flyforsinkelse. Slutteligt er det værd at nævne, at jo længere din flyrute strækker sig, jo større beløb kan du søge i kompensation.

Hvordan kan jeg søge om en erstatning?

Hvis du oplever, at din flyrejse bliver forsinket, så er det vigtigt, at du gemmer alle kvitteringer og regninger i forbindelse med denne forsinkelse. Dette skal fungere som dokumentation for de omkostninger, som forsinkelsen havde for dig. Når du kommer hjem fra din rejse, kan du enten søge erstatning selv eller få hjælp fra de professionelle. Vi anbefaler herfra det sidstnævnte, idet det kan være en langsommelig og besværlig proces at håndtere på egen hånd. Du kan få hjælp til at søge din retmæssige erstatning for din flyrejse ved at kontakte flypenge og sende din ansøgning afsted. Du bør søge erstatning, uanset om turen gik til Italien eller Maldiverne.

Skriv en kommentar