Står du og skal en tur til USA, så er der nogle helt essentielle krav, som du skal overholde, for at blive lukket ind i landet. Det kan synes forvirrende med de mange regler, og derfor håber vi med denne artikel at kunne lette processen en smule for dig.

Du skal huske at indsende ESTA ansøgningen

Når du som dansker ønsker at besøge USA, så er det uhyre vigtigt, at du husker at udfylde den såkaldte ESTA ansøgning inden afrejse. Denne ansøgning kan udfyldes på nettet og er en form for forhåndsgodkendelse til, at du må rejse ind i landet.  

Godkendelsen gælder i 2 år fra tidspunktet, og hvor denne ansøgning accepteres. Har du dog i mellemtiden fået nyt pas, så skal du udfylde en ny ESTA ansøgning. 

Ansøgningen tager ikke lang tid at udfylde, og du vil blive guidet gennem hele processen på hjemmesiden. Ergo er det ikke noget, du skal frygte.

Visumfrit ophold i 90 dage

Som turist har du som udgangspunkt ret til 90 dages visumfrit ophold. Det betyder dog ikke, at man ikke behøver ESTA ansøgningen, hvis man eksempelvis blot skal være i USA i 30 dage. ESTA ansøgningen skal altid udfyldes.

Du kan godt komme ud for at skulle ansøge om et visum, men det vil kun blive aktuelt, hvis din ESTA ansøgning afvises, hvis du skal være i landet i mere end 90 dage eller har været i visse lande efter 1. marts 2011.

Du kan finde flere oplysninger omkring ovenstående på Udenrigsministeriets hjemmeside. Derudover kan du se mere om rejser til USA hos Unique Travel, som årligt sender mange tusinde danskere afsted på drømmerejser til destinationer som New Jersey, New York og Los Angeles.  

Skulle du sidde tilbage med spørgsmål omkring ESTA, visum eller lignende til indrejse i USA, så kan du med fordel kontakte Udenrigsministeriet eller den amerikanske ambassade. De vil hjertens gerne være behjælpelige og er endvidere godt klar over, at det kan være en smule forvirrende med de mange indrejsekrav.

Skriv en kommentar